Среща срещу тероризма провеждат във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:00 / 13.09.2012
879
Община Варна е домакин на работна среща между представители на организации - партньори по европейски проект SMART CIBER (System of Maps Assessing Risk of Terrorism against Critical Infrastructures in Big Events Rallies). Тя ще се проведе днес от 10:30 в зала "Варна.

Проектът се осъществява с директното финансиране на генерална дирекция "Вътрешни работи" на Европейската комисия по програма "Превенция, готовност и управление на последиците от тероризъм и други рискове, свързани със сигурността". В качеството си на партньор община Варна финансира част от проекта със сумата от 62 373 лв.

Партньори на Варна по проекта са община Милано (водещ), община Будапеща, Регионалния координационен център по безопасност на Ротердам, Католическия университет на Милано. Привлечени са и 8 асоциирани партньора, сред които Междурегионалния научен институт по правосъдие и контрол на престъпността към ООН.

Целта на проекта е да се създаде систематизирана база данни и системи за обратна връзка с критични инфраструктурни обекти. Това ще позволи разработването на динамична карта, отчитаща индикатори на потенциален риск, и ще улесни своевременната превенция на нежелани сценарии. Особен акцент е поставен върху терористични инциденти по време на значими събития и около важни за града обекти.

На официалното откриване на работната среща се очаква присъствието на областния управител на Варненска област г-н Данчо Симеонов, заместник-кмета на община Варна доц. д-р Христо Бозов, ръководни представители на МВР, ГДБОП, ДАНС, дирекция "Европейски и национални оперативни програми" и дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" при община Варна, Общинска полиция, регионалните дирекции на "Гранична полиция" и ИА "Морска администрация", академични експерти и професионалисти по управление на риска, както и висш управленски персонал на Летище Варна, Театрално-музикален продуцентски център, Фестивален и конгресен център и други индустриални, социални и културни обекти, вписващи се в дефиницията за критична инфраструктура в града и региона, и пряко свързани с действия по превенция на тероризма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).