Срутване на пътя и във “Виница”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 21.08.2008
1480
В критично състояние е мостът на пътя Аладжа манастир - Златни пясъци. След падналия във вторник рано сутринта проливен дъжд съоръжението почти се е разпаднало, каза кметът на район "Приморски" Пламен Градинаров. Той посочи, че от двете страни на мостчето са се оформили сериозни пробойни. По думите му е нужно спешно укрепване, защото, ако състоянието му се влоши, ще се прекъсне пътя. Той посочи, че във вторник на мястото комисия от представители на община Варна и районното кметство са търсили най-удачното решение на проблема. Прието е спешно да се изработи проект за авариен ремонт на съоръжението. По сметки на Градинаров той би коствал на общинския бюджет не по-малко от 300 000 лева. Все още обаче не е готова проектосметната документация, за да се прецени каква ще е точната сума, добави Градинаров. Той изрази увереност, че пари ще бъдат осигурени бързо. Представителите на община Варна обаче не са се ангажирали с конкретни срокове за изработка и реализация на укрепителните дейности, заяви Градинаров.

От районното кметство са отправили искане до голяма община да се направи компромис със заповедта на градоначалника Кирил Йорданов за забрана на прокопаванията в активния туристически сезон. Те са помолили да се издаде разрешение на инвеститора в луксозния жилищен комплекс "Оркид гардънс" да извърши необходимите строителни мероприятия, за да се включи безпрепятсвено към канализацията. Заради преустройствата там във вторник част от мазите на ул. "Войнишка" бяха заляти от фекалии.

Ремонтни дейности продължават и на ул. "Черно море", посочи още кметът. Той добави, че няма сигнали за нередности там, въпреки обажданията в редакцията ни за свлечен в дерето чакъл и бордюри.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
26.08.2009 Окончателно завърши укрепването на участъка от ул. "Кирил и Методий"
08.05.2009 В “Аспарухово” кабел спря строеж на подпорна стена
02.04.2009 Приключва укрепването на пропадналия участък от ул. "Кирил и Методий"
25.03.2009 10 млн. лева трябват за пътя за "Галата"
19.02.2009 В Галата протестират срещу разширението на пътя през Боровец
03.02.2009 1,2 млн. лв трябват за цялостна реконструкция на пътя Аспарухово-Галата
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).