Стандарти за работа в джобен формат за медиците от "Спешна помощ"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:12 / 02.10.2012
2012
Работещите в ЦСМП получиха сборник от протоколи за клинично поведение в спешната медицина. Всеки от колегите разполага вече с екземпляр с джобен формат. Това съобщи д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ (НАРСМП). Изработването на стандарта ще ни позволи да работим по-качествено и да поставяме по-бързо диагнози, уточни тя.

От 8 октомври ще стартира и програма ПУЛС за квалификация на спешните медици, която е одобрена и финансирана от ЕС. Очаква се всички да минем обучителни курсове в София до края на 2013 г., обясни д-р Кателиева. Това е голямо постижение за нас, за което се борихме с години, припомни тя.

Председателката на отрасловата организация похвали сегашното ръководство на Министерството на здравеопазването, което е показало за пореден път, че обръща сериозно внимание на системата на спешната медицинска помощ.

Ще припомним, че по настояване на министър Десислава Атанасова заплатите в сектора бяха повишени с 18% от 1 юни т. г. Повишението не бе голямо с оглед на обема работа, но спешните медици го оцениха добре, защото бе направено в условията на криза и на замразени трудови възнаграждения. Освен това увеличението на заплатите стана факт за всички в системата след спорове дали да не е само за определени хора по определени критерии.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).