Стартира кръводарителска кампания във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12
277
Кръводарителска акция започва днес във Варна. Тя е организирана от Сдружение "Аз вярвам и помагам". Поводът е една година от предоставянето на мобилен пункт за кръводаряване на Районния център по трансфузионна хематология в града. Той беше купен с помощта на Сдружението за събиране на пластмасови капачки.

През годините кампанията е събрала множество дарения за варненски болници, които включват не само медицинска апаратура, не само мобилният пункт за кръводаряване, но и първата уникална детска линейка за града.

Владислав Николов, Сдружение "Аз вярвам и помагам" заяви в ефира на обществената телвизия: "По официална информация от Районния център по трансфузионна хематология са преминали над 1000 души, които са кръводарили. Акцията им продължава всеки път, когато има възможност да излязат на терен, в различни градове, в големи учреждения, в различни фирми. Така че мобилният пункт за кръводаряване се използва доста. И аз съм много благодарен на Районния център по трансфузионна хематология за това, което правят."

Варненци могат да дарят кръв в мобилния пункт от 9:00 до 16:00 часа. Не за първи път има подобна акция за кръводаряване. Точно след една седмица - на 28 септември, във Варна отново ще се проведе акция по събиране на капачки и на стотинки. Средствата от тях ще бъдат предназначени за закупуване на втори мобилен пункт за кръводаряване за Пловдив, Стара Загора и Плевен, както и за други градове от страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).