Стартира отоплителният сезон във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:00 / 09.11.2012
480
Във връзка с изпълнените метеорологични условия, Далкия Варна ЕАД поставя началото на отоплителния сезон в града. Процесът на включване на абонатните станции за отопление ще започне считано от днес.

От Компанията информират, че за правилното и оптимално функциониране на системите е необходимо да се изпълнят няколко стандартни процедури, като например предварителното отваряне на вентилите на радиаторите на максимална степен. Това ще улесни процеса на обезвъздушаване на инсталацията и отоплителните тела и няма да се наложат допълнителни манипулации след пускане на отоплението. Важно е също отговорниците на абонатните станции и/или домоуправителите да осигурят предварителното запълване на вътрешната отоплителна инсталация в сградите. Необходимо е да се проверят уредите за дялово разпределение. Ако клиентите имат съмнения, че те не функционират правилно (дисплеят им е "угаснал"), следва незабавно да бъде потърсено съдействие от фирмата за топлинно счетоводство.

В случаите, в които вътрешната инсталация за отопление не е подготвена по гореописания начин, от Далкия Варна ЕАД призовават своите клиенти да поставят бележка на вратата на абонатната станция или да се свържат с Компанията на безплатен телефонен номер 0800 144 48. Отново на този телефон абонатите могат да получат допълнителна информация или да потърсят съдействие от специалистите на Далкия Варна ЕАД.

За настоящия отоплителен сезон утвърдената от ДКЕВР цена на топлинната енергия доставяна от Далкия Варна ЕАД е 99.59 лв./МВтч с включен ДДС. Спрямо предходния отоплителен сезона цената е намалена с 2% или с 2.10 лева с включен ДДС.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).