Стартира поредицата от обучителни сесии в училищата U CH00SE

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 19.05.2010
614
Стартира поредицата от интерактивни обучителни сесии по българските училища, в които участват млади хора, мотивирани да научат повече за ХИВ/СПИН и HPV. Модератори са Станислав Додов, координатор от младежката мрежа Y-PEER и специалисти от Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН". Сесията се провежда в няколко модула с ключови думи, разграждащи митовете за сексуално предаваните инфекции. В непринуден приятелски диалог Станислав Додов провокира към обсъждане на важни, спорни и понякога неточни твърдения и предположения за начините на предаване на сексуалните инфекции и начините за предпазване.

Мнението на Станислав Додов потвърждава ефективността и необходимостта от такива обучения: „В непринудената обстановка на сесията се отгатваха пароли, изразяваше се мнение, носеше се смях, задаваха се въпроси... спореше се. Усетих,че участниците са доволни от изживяното и им е било полезно." В края на сесията се включиха Дидо и Явор от D-2, които са музикални посланици на кампанията. Те започнаха и Lovebox състезанието, което изпитва уменията на младите хора по правилно поставяне на презерватив, при това под формата на щафетна игра. Всеки от учениците получи специална гривничка като символ на съпричастност към кампанията U Ch00se.

След интерактивните сесии младите хора от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна с подчертан интерес към движението U Ch00se, ще се съберат, за да обмислят какъв ще бъде животът на бъдещата младежка организация U Ch00se.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).