Стартират програма за профилактика на денталното здраве на 1000 ученика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 19.04.2011
715
След Великденските празници стартира общинската програма за профилактика на денталното здраве на 1000 ученика от Варна. Прегледите са предназначени за подрастващите от първи до четвърти клас в 4 до 6 училища, които не са обхванати от Националната програма на здравното министерство. Инициативата е след конкурс, обявен от местната администрация, съобщи д-р Борислав Даковски, регионален координатор на програмата на здравното министерство.


Първите прегледи ще бъдат извършени през май в края на учебната година, като родителите ще бъдат уведомени писменно за състоянието на зъбния статус на децата им, за да могат да предприемат последващи мерки и евентуалното лечение на децата им.


През есента с учениците ще се провеждат беседи, практически занятия, празници на здравите зъбки и други, заедно с родителите. Целта е да се повиши здравната им култура, тъй като досега всички изследвания показват доста лоши резултати за стоматологичното здраве и оралната хигиена на подрастващите. Вторият преглед ще се извърши в края на годината и тогава ще се обобщят окончателните резултати от общинската програма, допълни д-р Даковски.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).