Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартират срещи за градежа на украинските магистрали от наши фирми
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 06.01.2011Коментари (0)1002
© Varna24.bg
Варненският областен управител Данчо Симеонов инициира първата среща, посветена на интереса на строителни фирми от региона за градеж на магистрали в Украйна. Губернаторът свиква областните управители на Добрич, Шумен и Търговище в качеството си на председател на Североизточния район на планиране. Този пост Симеонов зае от 1 януари 2011 г. В състава на Североизточния регион влизат областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. До 2006 г. в региона са били Разград и Силистра, които вече са към Северния централен район. Симеонов ще председателства Регионалния съвет за развитие на Североизточния регион в продължение на 6 месеца.

Още в средата на декември м.г. губернаторът се закани, че първата задача, с която ще се заеме, е организирането на срещи с варненски, добрички и шуменски пътни фирми за строителството на магистрали в Украйна. Обещанието е изпълнено, а форумът ще се проведе на 10 януари от 11 часа в сградата на Областната администрация. Той е посветен на възможностите за инвестиции и развитието и проблемите на пътната инфраструктура в Североизточния район на планиране. Поканени за участие са и ръководителите на областните пътни управления, както и водещи пътностроителни фирми от региона.

"Черно море" припомня, че през декември м.г. Данчо Симеонов се срещна с генералния консул на Украйна Володимир Пасичник. Тогава стана ясно, че Украйна се опитва да привлече варненски, добрички и шуменски пътни фирми за строителството на магистрали. Община Шумен вече има опит в полагането на магистрали. Освен в строителството на бързи отсечки интересът на украинците е насочен и към градежа на мостове. Идеята е скоростните пътища да преминават през автономна Република Крим. Тогава Симеонов заяви, че идеята е все още в зародиш и зависи от интереса на българските бизнесмени. Стана ясно, че през последните месеци Варна е била домакин на няколко срещи между български бизнесмени и украински представители. По време на разговорите са представени интересни предложения за реализация от българските фирми.

Източник: в. Чрно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: