Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Столетник от Варна прогледна след операция в Очния център
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 06.06.2013Коментари (0)1878
©
Столетник от варненския квартал Галата прогледна след операция при д-р Пламен Хубанов. Операцията в Очен медицински център "Св. Николай Чудотворец" е била извършена вчера, 5 юни. Днес 100-годишният дядо Руско вече се радва на добро зрение, след като повече от година е бил почти сляп заради катаракта (старческо перде) и на двете очи.

"Операцията протече много добре, пациентът вече вижда и може да се придвижва сам. До седмица резултатите ще се подобрят още", каза след прегледа на дядо Руско д-р Нели Бодурова. По време на операцията д-р Хубанов е отстранил помътнелите лещи от очите на дядо Руско, които са пречили на зрението. На тяхно място са поставени изкуствени лещи акрисоф, които напълно заместват естествените.

"Никога не е късно човек да се подложи на операция и да възвърне зрението си. Сега искам да видя България цветуща, каквато беше през 1935-1936 година", сподели столетникът, който изглежда учудващо млад за годините си. Роден е през 1912 г. в Лозенград (днешна Турция), в деня, в който започнала Балканската война. Член е на Тракийското дружество, а девизът му е: "За България съм готов на всичко!". Служил е на кораба "Дръзки", а в момента е запасен подофицер. Живял е в Бургас и София, а от няколко години се е установил в кв. Галата, Варна. Не знае на какво дължи дълголетието си, но споделя, че не е пушил от 1942-ра година.

Катарактата (старческо перде) е много разпространено заболяване при хората над 55-годишна възраст и причинява абсолютна слепота. Това може да се предотврати само с операция. На 25 юни от 16.30 часа Очен център "Св. Николай Чудотворец" прави безплатни консултации за болни с катаракта и техните близки. Целта е да се разясни какво представлява катарактата, какви са разликите между вътреочните лещи, които са единствения начин за възстановяване на зрението при това заболяване, както и какви са критериите по които да си изберат леща. За повече информация и записване за консултациите - тел. 052 630 670.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: