Стотици варненци посетиха днес църквите във Варна по повод Архангеловден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:26 / 08.11.2010
610
Големи опашки се бяха извили днес пред почти всички църкви във Варна. Още от рано сутринта стотици варненци решиха да присъстват на светите литургии, които се отслужиха във всички храмове на града. Най-много хора имаше в Катедралния храм "Св. Успение Богородично", където свещеници от варненската епархия отслужиха света литургия за здраве и късмет.

В храма, посветен на Св. Архангел Михаил в старата българска столица Велики Преслав, Божествена света литургия бе отслужена Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Във варненската община Вълчи дол празникът бе отбелязан подобаващо в православния храм "Св.Архангел Михаил". В препълнения храм отец Станислав от Вълчи дол, в съслужение с отец Янко от варненския кв."Вл.Варненчик" и певците Георги Друмев и Стоян Стоянов отслужи Света литургия, водосвет и поведе литийно шествие около храма. Отец Станислав освети и курбана, агнето за който бе дарение от вълчидолеца Николай Христов. Млади и стари опитаха от вкусно приготвения курбан за здравето на всички миряни.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).