Стоян Пасев: Плажовете, към които няма интерес за концесия, да бъдат предоставени на общините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 16.05.2017
2120
Продължаваме инициативата плажовете, към които няма интерес за отдаване на концесия, да бъдат предоставени за стопанисване на съответните черноморски общини. Това каза за Радио "Фокус" Стоян Пасев, областен управител на Варна, във връзка с готовността на Варна и региона за летния туристически сезон.

"Изпадаме в колизия точно по темата за почистване на плажовете. 50% от концесионната такса отива за почистване на плажовете. Например на територията на община Аврен няма концесия на плаж и общината трябва със собствени средства да обезпечи почистването на плажните ивици, а в района на река Камчия има много наноси и тази година. Ще се търсят възможности за осигуряване на финансиране за почистване на устието на реката, защото плажът на Камчия е посещаван", посочи Стоян Пасев. Областният управител даде за пример и плажа в местността Кара дере край Бяла.

Стоян Пасев припомни, че проблемът с къмпингуването не е решен, тъй като регламентите не са били приети.

"Отново върху Община Бяла тежи почистването на плажа, без да влизат никакви приходи. Няма изградена инфраструктура до плажа, затова няма и водно спасяване, тъй като има 4 километра пресечена местност. Няма ток и вода, няма как и линейка да стигне, затова се отказва водно спасяване на тази територия, а Кара дере също е много посещаван плаж", коментира областният управител Стоян Пасев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какво време ни очаква утре във Варна
Държавата осигури 30 милиона за изграждането на стадион "Варна"
Кметът на Варна: Дружеството "Градски транспорт" е на прага на фа...
Варненска таксиметрова компания трансформира индустрията и задава...
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).