Стоян Пасев: Ще разкрием още 180 допълнителни ковид-легла във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:14 / 19.10.2020
5299
Нови 180 места за болни от коронавирус ще бъдат разкрити в здравните заведения във Варна. Те ще бъдат в болниците "Св. Марина", "Св. Анна", Военноморска болница и частната "Еврохоспитал". В момента в отделенията има общо 120 легла, чийто капацитет е почти запълнен. В тях са настанени също пациенти от Добрич, Търговище, Шумен и Бургас, заяви в ефира на Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев. Според него отделения могат да бъдат разкрити в болниците в Девня и Провадия, където има необходимите условия, но липсва персонал.

"Варна все още не е в такова затруднено положение като други региони. Не мога да си обясня на какво се дължи това, в сравнение с Търговище нощният живот е по-интензивен, дано е защото хората спазват правилата. Няма да се затягат мерките, но сегашните трябва да се спазват, тъй като през летния сезон доста се отпуснахме. Трябва да има санкции, за да влязат в ритъм всички. В някои големи вериги продавачите са без маски, липсват дезинфектанти, а при промоции се образуват големи опашки. При срещи с граждани виждам маски, които са най-малко на два месеца".

Всички ангажирани институции започват засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки. От днес се ограничава дейността на клубовете за извънкласни занимания на ученици.

10 паралелки във варненски училища в момента учат онлайн заради болни ученици. Няма случаи на медици в тежко състояние, каза още областният управител.

Стоян Пасев отново увери, че няма опасност от воден режим за жителите на Варна. В язовир "Камчия", който снабдява и Бургас, има вода за поне още една година. Алтернативните източници  са изворите в Девня язовир "Цонево". От тях обаче водата ще бъде по-скъпа.

Виж коментарите (3)

Още по темата (14929):
17.08.2024 Проф. Кантарджиев: Няма опасност от епидемия у нас
14.08.2024 Новият щам на COVID повали трима българи
11.08.2024 Доц. Кунчев предупреди всички за какво да внимават
04.08.2024 Изследват маршрута на коронавирус в клетката! Доц. Стойнов: Веднъж, влязла вирусната частица във везикула, тя буквално се движи по тях
28.07.2024 Ръст на случаите на COVID-19 у нас, баща се оплака: Протече тежко и остро, май го хванахме в мол, на детски рожден ден
24.07.2024 Проф. Кантарджиев: Лимон със сода след всяко хранене!
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).