Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Страх от пожар тресе съкварталци във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 29.03.2011Коментари (0)1212
© Varna24.bg
Снимка Архив
Две безсънни нощи изкараха живеещите в района на ул. "Константин Величков" във Варна. Страх ги тресе от мига, в който улицата им плувнала в нафта и се разнесла остра миризма. "Ще лумнем като нищо, само някой да хвърли една клечка", жалваха се вчера съкварталците.

В неделя сутринта около 9 ч. наблюдателни граждани забелязали, че непознат ром търкаля варел по улицата. Стигнал до близката шахта, отворил тапата и изсипал варела. Уличната шахта обаче била затлачена и нафтата се разплискала навсякъде. Комшиите предполагат, че ромът е изсипал нафтата, за да предаде варела за вторични суровини и да препечели някой друг лев. "Поне да беше дал и нафтата на изкупвателен пункт, а не да ни залива", нареждаха гражданите.

До вчера те не бяха на 100% сигурни какво е съдържанието на варела. "Най-вероятно е имало обработено масло и нафта, защото много мирише", каза Анастас Янков. Още същия ден пристигнали полицаи. Служители на "Гражданска защита" пък посипаха района с дървени стърготини. Но нафтата продължава да мирише и да не се почиства", продължиха да говорят един през друг хората.

Варелът е изсипан в шахта на кръстовище, образувано от няколко улици, и течността е тръгнала по всичките. Най-много обаче се е насъбрало пред кварталния магазин. Именно собствениците му са звънели няколко пъти до общината.

"Разнасяме тази нафта навсякъде, дори в домовете си. Подавахме сигнали в общината, но нищо. Казват ни, че каквото могли, са направили. Поне 3-4 пъти звъняхме. Вече не знаем към кого да се обърнем", каза Янков. "От всички институции идваха и всички си тръгваха. Изсипаното обаче продължава да ни тормози", допълва го Станко Христов. Страхувал се най-много да не падне, защото било много хлъзгаво, а той - на възраст.

Освен по улиците мазната и хлъзгава течност се е разпространила и по тротоарите. За живеещите в района е цяло приключение да преминат нефтения участък, без да се оцапат.

Най-много обаче хората се страхуват от пожар. "Ако някой хвърли запалена клечка, ще пламне всичко. От една незагасена цигара ще лумне кварталът. В опасност сме", шашкат се хората.

Вчера върху опасната шахта бе паркиран автомобил. Явно шофьорът не е обърнал внимание на зловонието, което се разнася от разлятата нафта.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: