Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Страхотни новини от варненски университет
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 13.08.2024Коментари (0)1178
©
Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) бе домакин на важен гост – проф. Елиза Стефанова, председател на Националната агенция за оценяване и акредитация. Визитата бе вълнуващ момент за цялата академична общност, тъй като проф. Стефанова официално връчи на Президента на ВУМ доц. д-р Тодор Радев, новия сертификат за институционална акредитация, валиден до 2030 г.

Проф. Стефанова поздрави ръководството, преподавателите и студентите на ВУМ за усилената им работа и отдадеността им към високите академични стандарти. "Това е голямо признание за нас и мотивация да продължаваме да се развиваме и усъвършенстваме,“ сподели президентът на ВУМ доц. д-р Тодор Радев. "Гордеем се с постигнатото и гледаме с увереност към бъдещето.“

Постиженията на ВУМ в сферата на учебната и научната дейност през последните години доведоха до ръст в общата акредитационна оценка, която се повиши с близо 4 десети и достигна 8, 88. Този ръст не е случаен, а е резултат от ангажимента на институцията към предоставянето на висококачествено образование, подкрепено от професионален академичен екип и иновативен подход към обучението. Реално доказателство е, че ВУМ е класиран сред първите няколко български университета според престижни български и световни рейтинги.

Вече близо десетилетие магистърските програми на ВУМ получават заслужено признание в едни от най-престижните международни класации.

Новото издание (за 2024 година) на глобалната класация за най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters поставя магистърската програма по международен туризъм на ВУМ на 12-то място в света, а магистратурата по бизнес администрация (МВА) отново е в топ 5 в Централна и Източна Европа, класирана на престижното 4-то място. 

МВА програмата на ВУМ изпреварва прочути университети в Полша, Чехия, Латвия и Унгария, докато магистратурата по международен туризъм превъзхожда тези, предлагани от водещи британски, френски и италиански университети. Забележително е, че ВУМ е единственият български представител, включен в Официалното селектиране на най-добрите 1000 институции и отличен с 3 Palms of Excellence от престижната класация.

ВУМ предлага и едни от най-качествените бакалавърски специалности у нас, в сферите международен бизнес и мениджмънт, софтуерни системи и технологии, хотелиерство и кулинарни изкуства и други.

В официалния рейтинг на Министерство на образованието и науката професионалните направления на ВУМ по "Туризъм“ и "Администрация и управление“ са съответно на второ и трето място сред българските университети.

ВУМ привлича студенти от близо 50 държави. Подкрепяният от ЕС рейтинг U-Multirank поставя ВУМ сред университетите с най-силна международна ориентация, а по показателя за международна студентска мобилност класира ВУМ неизменно на първо място в света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Бюджет 2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: