Страхотни новини от варненски университет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 13.08.2024
1180
Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) бе домакин на важен гост – проф. Елиза Стефанова, председател на Националната агенция за оценяване и акредитация. Визитата бе вълнуващ момент за цялата академична общност, тъй като проф. Стефанова официално връчи на Президента на ВУМ доц. д-р Тодор Радев, новия сертификат за институционална акредитация, валиден до 2030 г.

Проф. Стефанова поздрави ръководството, преподавателите и студентите на ВУМ за усилената им работа и отдадеността им към високите академични стандарти. "Това е голямо признание за нас и мотивация да продължаваме да се развиваме и усъвършенстваме,“ сподели президентът на ВУМ доц. д-р Тодор Радев. "Гордеем се с постигнатото и гледаме с увереност към бъдещето.“

Постиженията на ВУМ в сферата на учебната и научната дейност през последните години доведоха до ръст в общата акредитационна оценка, която се повиши с близо 4 десети и достигна 8, 88. Този ръст не е случаен, а е резултат от ангажимента на институцията към предоставянето на висококачествено образование, подкрепено от професионален академичен екип и иновативен подход към обучението. Реално доказателство е, че ВУМ е класиран сред първите няколко български университета според престижни български и световни рейтинги.

Вече близо десетилетие магистърските програми на ВУМ получават заслужено признание в едни от най-престижните международни класации.

Новото издание (за 2024 година) на глобалната класация за най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters поставя магистърската програма по международен туризъм на ВУМ на 12-то място в света, а магистратурата по бизнес администрация (МВА) отново е в топ 5 в Централна и Източна Европа, класирана на престижното 4-то място. 

МВА програмата на ВУМ изпреварва прочути университети в Полша, Чехия, Латвия и Унгария, докато магистратурата по международен туризъм превъзхожда тези, предлагани от водещи британски, френски и италиански университети. Забележително е, че ВУМ е единственият български представител, включен в Официалното селектиране на най-добрите 1000 институции и отличен с 3 Palms of Excellence от престижната класация.

ВУМ предлага и едни от най-качествените бакалавърски специалности у нас, в сферите международен бизнес и мениджмънт, софтуерни системи и технологии, хотелиерство и кулинарни изкуства и други.

В официалния рейтинг на Министерство на образованието и науката професионалните направления на ВУМ по "Туризъм“ и "Администрация и управление“ са съответно на второ и трето място сред българските университети.

ВУМ привлича студенти от близо 50 държави. Подкрепяният от ЕС рейтинг U-Multirank поставя ВУМ сред университетите с най-силна международна ориентация, а по показателя за международна студентска мобилност класира ВУМ неизменно на първо място в света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).