Странни съвпадения откриха варненски родители при класиранията за детските градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 05.06.2011
1200
Дали до 7 или до 9 юни са записванията за първа група в детските градини, питат се родителите на резервите в списъците. На семействата не им е безразлично дали ще чакат два дни повече или по-малко, за да разберат каква е съдбата на малчуганите. От общината не дават точен отговор дали седемдневният срок след томболата изтича на първата или на втората дата, тъй като в периода се включват събота и неделя - 4 и 5 юни. Засега директорите се договаряли помежду си да записват до 7-и, но нямало да записват в почивните дни. В някои градини обаче процедурата ще върви до 6-и, понеделник, защото на 7-и вече ще има родителски срещи, показа репортерска проверка. Така че, явно неприетите ще трябва да започнат да следят дали са се качили на по-горна позиция в резервите още на шестия ден.

Странни съвпадения откриха тези, които са останали под чертата. Първото, което им направило впечатление, било, че случайните числа се подредили от по-големите към по-малки в таблиците, което означавало, че тези с малко число нямат абсолютно никакъв шанс. Това ги навеждало на мисълта, че може би не всичко е "случайно" в системата. Други пък видели, че и в четирите градини, в които са кандидатствали, са винаги на едно ниво в подредбата, т.е. - ако са 30-а резерва на дадено място, на другите са 35-а или 40-а, а не 10-а или 15-а, например.

Вълна от недоволство във форумите провокира общинското обяснение, че разликата от 204 места, спрямо първоначално обявените, била заета от преминаващи директно от яслите в градински групи. Родители питат въз основа на какъв закон се случва това, след като никъде в документите не са попълвали дали посещават ясла или не. "От години е така", отговарят директорите.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).