Строител преряза мръсния канал на петчленно семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 17.12.2008
943
Петчленно семейство от вчера е без мръсен канал, защото изпълнителят на новострояща се жилищна сграда ЕТ „Камен Катев" им преряза тръбата. Христина Житарова живее от 30 години в имота си на ул. „Радецки" 67 и винаги са имали канал. От 2005 г. започва строеж на нова кооперация, като каналът им бил свързан с техния. Преди 2 дни обаче строителните работници им прерязват връзката, а вчера вече им я затрупали. Вече 24 часа цялото семейство и едно 8-годишно дете прибягват до съседите си при нужда. Още същия ден фамилията вика на помощ кварталния отговорник. Той разговарял с техническия ръководител на строежа, който обаче цитирал името на кмета Кирил Йорданов. По думите му градоначалникът им казал, че могат да премахнат канала. Още тогава кварталният си обира крушите и напуска конфликтното място. В петък след обяд Житарови уведомили районното кметство „Одесос". Хората на кметицата Таня Василева констатирали, че каналът наистина е запушен. В крайна сметка от „Одесос" дали срок на изпълнителите до днес да представят документи, с които да докажат, че имат право да затворят канализацията на Житарови.

Семейството, чийто канал е прерязан, е в безизходица. Имат дете на 8 години и в момента не знаят къде ще ходят по нужда, къде ще си мият ръцете и къде ще се къпят. Засега комшиите ги приемат, но това е временно положение. „Всеки път, когато ми се доходи до тоалетната, бягам при комшиите. Но колко време ще продължи това, питаше се риторично вчера Житарова. Семейството притежава документ, издаден и подписан от кмета на „Одесос" Таня Василева от дата 29.11.2005 г. Още тогава Василева е казала, че когато във връзка със строителство е необходимо да се измени положението на изградени улични подземни и надземни мрежи, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка. Кметицата на „Одесос" е цитирала разпоредба от Закона за устройство на територията и е посочила, че става въпрос за канализацията на ул. „Радецки" 67, която по документи съществува от 1958 г.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) Presscenter.bg


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).