Строителите на Първо РПУ поискали неизгоден анекс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 17.06.2008
692
Договорът с изпълнителската кооперация „Единство 94", която трябваше да изгради сградата на Първо РПУ във Варна, е разтурен, понеже строителите се опитали да наложат неизгодни условия на ОДП - Варна. Това стана, след като строителите първо участваха в конкурс заради добрите си предложения, спечелиха го, но след това решиха, че цената им не е изгодна, и пожелаха анекс към договора. Така вместо да спазят уговорката и за 5 млн. лв. да застроят 4200 кв.м, бизнесмените се отметнали и започнали да драпат за по-високо авансово заплащане. А когато от ОДП категорично отказали да играят по свирката на строителите, те настояли договорът им да бъде прекратен. Така или иначе материалите по преписката вече са отпътували към окръжен съд и ако се докаже, че частната фирма неправилно е спряла строителните работи, ще плаща неустойка по договора в размер на няколко милиона, съобщиха вчера от варненската полиция. Уговорката е гласяла за застрояването на 1 кв.м частниците да вземат по 1100 лв., или 550 евро.

Въпреки че това е таванът на себестойността, от „Единство 94" се опитали да завишат цената на труда си и така да натрупат още по-голяма печалба. На всичкото отгоре в исканата сума изобщо не влизали и парите, които МВР отделно броило за проектирането. А там за проект на 1 кв.м от полицията платили между 14 и 20 евро.

Припомняме, че по време на посещението си във Варна новият вътрешен министър Михаил Миков обясни нееднозначно, че ресурсите в системата на МВР са ограничени и тежки проблеми с РПУ-тата освен във Варна съществуват и в цялата страна. Тогава той обеща, че сам ще разнищи спора за заплащането на „Единство 94". Така или иначе, независимо от позицията на Миков, конфликтът ще бъде решен в съдебната зала, категорични са от ОДП - Варна.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).