Студ и дъжд сменят циганското лято

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:50 / 20.11.2010
1316
След продължителния топъл период от средата на следващата седмица ще започне захлаждане, предизвикано от нахлуването на студен фронт, съобщи дежурният синоптик от НИМХ-БАН. До неделя времето ще остане сравнително топло, с променлива облачност и сутрешни температури от 4 до 10 градуса, а максималните ще са от 13 до 18 градуса. Слаби превалявания от дъжд се очакват днес на отделни места в Северна България. В понеделник от запад облачността ще се увеличи и следобед ще започнат превалявания.

Над Източна България и северно от планините ще се появи южен вятър и там температурите ще се повишат с 2-3 градуса. Във вторник ще превалява над цялата страна предимно слаб дъжд, но на отделни места не са изключени и по-съществени валежи.

В сряда и четвъртък от северозапад ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат с няколко градуса, като ще бъдат в доста широки граници - от 6-8 градуса в крайните северозападни райони до 15-17 в Югоизточна България. Ще превалява предимно слаб дъжд, а по планините на Западна България над 1200-1400 метра - мокър сняг.

Синоптичната обстановка над континента през втората половина на следващата седмица ще бъде много динамична и зимните процеси, свързани с нахлуване на арктичен въздух далеч на юг - до Франция и Пиренеите, ще обхванат голяма част от Европа.

Нашата страна ще бъде в периферията на процеса и времето ще бъде доста динамично.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).