Студенти на МУ - Варна участваха във важен конгрес във Виена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:08
298
Жанин Анна Кате Хайделбург, студент по "Медицина“ в  V курс, и Паула Лена Алтман, IV курс в същата специалност, участваха в Националния конгрес на Австрийското дружество по оториноларингология в началото на месец септември във Виена. Те представиха доклад на тема "Вътремускулни съдови малформации в областта на фаринкса“.

Идеята на двете студентки да работят по съвместен проект се зародила по време на занятие по ушни, носни и гърлени болести. "Проф. Николай Сапунджиев имаше два редки случая на васкуларни малформации, започнахме да говорим по тази тема и решихме да подготвим заедно проекта“, обясни Паула Алтман.

"Беше забавно да създаваме научна работа заедно. Участието в конференцията и презентирането бе много вълнуващо и със сигурност ще ни помогне да се ориентираме за това какви специалности да изберем, след като завършим“, каза Анна Хайделберг.

Медицински университет – Варна има установена практика да подкрепя научните проекти на своите студенти от всички специалности. За участието в Националния конгрес на Австрийското дружество по оториноларингология Жанин и Паула бяха подпомогнати от Студентския съвет към университета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена! Оранжев код за обилни валежи и силни ветров...
Няма да повярвате какво причини силният вятър във Варна
Напредва ремонтът на изоставеното общежитие на Техническия универ...
Шокъровият канал устоя на бурята снощи
Варна отново е предупредена днес! НИМХ издаде кодове
Много опасно! Падна стълб до училище във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).