Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стълбището под ФКЦ остана без стъпала
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 27.02.2012Коментари (7)5107
© Народно дело
Стълбището пред хотел "Одесос", покрай автомобилния подлез на Фестивалния и конгресен център, е един от интересните и запомнящи се архитектурни детайли на варненския център. Макар че не можем да ги наредим сред символите на града, стъпалата все пак имат известна представителност, а едновременно с това са функционални и често използвани от пешеходците, тъй като водят към удобната спирка в края на тунела. Всеки, който тръгне да се качва или слиза по тях, в момента няма как да не почне да цъка с език от изненада. За съжаление обаче тя не е никак приятна.

Най-малкото почуда буди фактът, че стълбище в центъра на един европейски туристически град може да бъде толкова занемарено. Около една трета от стъпалата са тотално разбити. На мястото на плочите зеят истински дупки, в които всеки по-разсеян минувач може да хлътне. Къде са измъкнатите плочи пък, сигурно никой не знае. Не е изключено поне част от тях да се търкалят из съседните храсти, които очевидно не са подрязвани от години, но може и някой да си ги е харесал, та да са изчезнали. Слизащите и качващите се по стълбището под ФКЦ пък са принудени да се движат на зиг-заг. През деня това не е чак такъв проблем, но във вечерната тъмнина преминаването оттам си е направо опасно. Най-странно и необяснимо обаче е как се е стигнало до това положение на стълбите. Единственият възможен отговор е последователно и безотговорно затваряне на очите от страна на общината. Естествено, природните явления като дъжд и сняг също са оказали влияние. Явно обаче отстраняването на последиците от тях поне няколко години е заобикаляло този обект.

Общината ще прави оглед

Специалисти от общината тепърва ще правят оглед на стълбището, за да установят колко пари ще са необходими за ремонта му. Това обясни шефът на инфраструктурната дирекция в кметската администрация инж. Стоян Димитров. Той добави също, че за обекта в новия бюджет на общината няма отделна сума, тъй като поддръжката му била част от дейностите по рехабилитация на уличната мрежа и тротоарите. Парите от това бюджетно перо ще се харчат, след като общината определи с конкурс фирмите изпълнители на комплексната поддръжка по райони. Крайният резултат от процедурата би трябвало да стане ясен следващия месец, но е възможно и отлагане на изпълнението на дейностите заради обжалване на процедурите.

От началото на годината общината няма договор с фирми за пътна поддръжка. По тази причина оправянето на стълбището пред хотел "Одесос" ще чака ремонт заедно с дупките в асфалта. За съжаление гаранции, че за него ще останат средства, няма.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.02.2012 г.
0
 
 
Алооооо, кметеееее! Спииииииш !
+1
 
 
Варна исоставена и занемарена тотално!Кирето се черпи и не му дреме!ГЕРБ не им пука за нас ама хич!
0
 
 
"Стълбището под ФКЦ остана без стъпала - 7 души харесват това"
Aнонимен
на 27.02.2012 г.
+1
 
 
Това така наречено стълбище е в това срамно състояние от много много време-лЕдинственият възможен отговор е последователно и безотговорно затваряне на очите от страна на общината
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: