Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стягат ремонт на Ритуалната зала
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 17.05.2010Коментари (0)796
© Impact Press Group
Ремонт на Ритуалната зала за най-малко 150 000 лв. замисля управата на общинската фирма „Обреди". Това съобщи за „Позвънете" шефът на дружеството Любчо Любчев. „Домът на младоженците е строен през 80-те години на миналия век. Теренът, на който се намира, е с голяма денивелация, избиват подпочвени води и се нуждае от основен ремонт", обясни Любчев. „Отделно трябва да се инвестират много средства и за покрива на Ритуалния дом. Направихме пълно преустройство на залите, но общото състояние не е добро", каза още шефът на „Обреди". Екипът му е изчислил, че само за покрива ще са необходими около 150 000 лв. Дружеството е на печалба от близо половин милион лева за миналата година, но за да се извърши ремонтът, харчът трябва да бъде разрешен от общината, която е собственик на „Обреди". Съвсем скоро варненци ще могат да сключват бракове в Обсерваторията, съобщи още Любчев. Вече са провели разговори за ползване на залите, чака се само разрешение от общината.

„Въпреки кризата „Обреди" се развива със стабилни темпове. Продължава да бъде атрактивна на пазара, като извършва 98% от радостните ритуали в града и 54 на сто от тъжните, въпреки наличието на 9 частни траурни агенции в града", отчете Любчев. По думите, добрите резултати не се дължат на повече извършени услуги. За миналата година са направени 3230 погребения, което е с почти 100 по-малко от предходната. Почти с толкова са намалели и сватбите. За печалбата е допринесла оптимизацията на работата. „Постоянно следим пазарните ниши, които се отварят и ги покриваме. Наблюдаваме дейността на конкуретните фирми на пазара. Когато се налага, изтегляме сили от едно направление и ги пренасоваме в друго", обясни шефът на дружеството. Успоредно с това свободните пари на „Обреди" се депозирали в банки и за миналата година са реализирани 33 000 лв. приходи от лихви. „Това са пари като за един нов автомобил за нуждите на фирмата", даде пример Любчев. Освен извършените обновления на залите за радостни и тъжни ритуали, са насочени и доста средства в материално-техническата база. Купени са нови катафалки, товарни автомобили, изградени са алеи и нова стена за урни, отчетоха още от общинската фирма.

Кризата не е орязала социалните придобивки и на служителите в дружеството. „Водим политика за повишаване на квалификацията на хората ни. Стимулираме служителите си да изкарват курсове и магистърски степени", каза още шефът на „Обреди".

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: