Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съборетина посреща гостите на Варна, трупове на животни гният в изоставената къща
Автор: Екип Varna24.bg 12:57 / 19.03.2011Коментари (0)2078
© Impact Press Group
Снимка Архив
Призраци и духове обитават масивната полусъборена сграда, която се намира на бул. "Княз Борис" във Варна. Това е мрачната слава, която се носи за постройката на първа линия и с изглед към морето на входа на Варна по пътя от Златни пясъци. Легендите са открай време и са най-вече заради зловещия вид на зданието. Запознати с историята на къщата твърдят, че мрачната й слава се свързва със слуховете, че собствениците на вилата умират един по един.

"Който купи вилата и умира", твърди съсед от близките къщи. "По едно време беше цялата обвита с маскировъчна мрежа, но дойдоха едни хора с кола и махнаха покривалото. Оттогава никой не се е завъртал насам", каза Стефан Бонев. Друг човек разказва, че на порутената къща поставили съобщения от съдия-изпълнител, но дълго време нямало кой да ги вземе. Всъщност сградата е от много години в този западнал вид. Преди 1989 г. обаче имало семейство, което се е грижило за нея. Към имота имало 4 декара земя, която те обработвали. Но със смяната на собствеността, красивата и монолитна някога "Villa Sofia"придобила този ужасен вид.

Иначе е с изглед към морето, на първа линия. Сигурно има хора, които биха налели доста пари, за да направят някой лъскав имот на нейно място. Като повечето сгради в съседство. А и старата сграда не лъже - има забележителна архитектура, затова съседи смятат, че е сред паметниците на културата в града. Градската клюка свързва имената на доста известни имена у нас със съдбата на тази сграда. А наоколо са само луксозни вили и постройки. Току до бившата вила има и луксозен ресторант.

Масивната къща на три етажа всъщност е превърната в сметище. Последният етаж е горял и сега от тавана стърчат полуобгорели и опушени греди. Трупове на умрели животни се въргалят на първия етаж. Нагоре е невъзможно да се придвижиш, освен ако не си въжеиграч. Подът го няма, останали са само гредите, върху които е била поставена настилка. Дълбокото избено помещение е пълно с боклук. На първия етаж част от прозорците са заковани - явен белег, че за един период от време е било обитавано от клошари помещение. Съседи са виждали тук и наркомани.

На практика тази съборетина посреща гостите на Варна по магистралата от Златни пясъци. И е сред "визитките" на морската столица. "Смятам, че ако собствениците на сградата не се грижат за нея, трябва да има ред общината да го направи", категорична бе Ирена Камбова, която живее в съседство. Тя и повечето хора от района избягват вечер да минават оттук.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: