Събраха 500 любими детски книжки в благотворителна кампания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 01.04.2010
766
Повече от 500 любими детски издания бяха събрани по време на едномесечната кампания „Дари детска книга, сътвори магия", организирана от Фондация „Св. Св. Константин и Елена". Те ще участват в благотворителната разпродажба, която ще се проведе утре - 2 април, от 10.00 до 15.00 ч. в Rappongi. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за подпомагането на домовете „Княгиня Надежда", „Другарче" и Помощно училище с интернат за деца с умствена изостаналост „Св. Св. Кирил и Методий", с. Кривня. Книгите, които не бъдат продадени, ще се предоставят на библиотеките в трите детски институции.

Ясни са вече и победителите в конкурса за „Вълшебна приказка", който Фондация „Св. Св. Константин и Елена", съвместно с Регионалния инспекторат по образованието във Варна, обяви във връзка с 2 април - международния ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Ще бъдат наградени класираните на І, ІІ и ІІІ място, ще бъдат връчени и шест поощрителни награди. Творбата, която е отличена като най-добра е на 11-годишна ученичка в ОУ „Захари Стоянов". Коя е тя обаче - ще стане ясно утре в 11 ч. в Rappongi. Наградите са осигурени от Фондация „Св. Св. Константин и Елена", издателствата „ФЮТ" и „Славена", както и младата варненска авторка Елена Владова.

Рекорден брой - 142 вълшебни детски приказки участваха в конкурса, обявен от Фондация „Св. Св. Константин и Елена". В състезанието се включиха деца от трети до пети клас от училищата във Варна. Получени са приказки и от Първо основно училище в Провадия. Творбите на малките автори бяха оценени от жури в състав: Петьо Тодоров - председател - старши експерт по български език и литература в РИО - Варна, Емилия Кисимова и Румяна Попова - преподаватели в ОУ "Антон Страшимиров".

В деня на Андерсен, Rappongi ще се превърне в детско царство. Вълшебникът на стъкло Христо Колев - известен като Бате Ицо, ще нарисува андерсенова приказка с помощта на децата от публиката, а творбата, която се класира на първо място в конкурса, ще оживее върху стъкло под неговата четка. Малчуганите от театър „Арти" ще отворят „Приказното чадърче" с куклено-театрални игри по класически и модерни приказки. Очаквайте и специално вълшебно меню с лакомства и чудна бисквитена торта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).