Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Събраха 500 любими детски книжки в благотворителна кампания
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 01.04.2010Коментари (0)766
Повече от 500 любими детски издания бяха събрани по време на едномесечната кампания „Дари детска книга, сътвори магия", организирана от Фондация „Св. Св. Константин и Елена". Те ще участват в благотворителната разпродажба, която ще се проведе утре - 2 април, от 10.00 до 15.00 ч. в Rappongi. Всички събрани средства ще бъдат предоставени за подпомагането на домовете „Княгиня Надежда", „Другарче" и Помощно училище с интернат за деца с умствена изостаналост „Св. Св. Кирил и Методий", с. Кривня. Книгите, които не бъдат продадени, ще се предоставят на библиотеките в трите детски институции.

Ясни са вече и победителите в конкурса за „Вълшебна приказка", който Фондация „Св. Св. Константин и Елена", съвместно с Регионалния инспекторат по образованието във Варна, обяви във връзка с 2 април - международния ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Ще бъдат наградени класираните на І, ІІ и ІІІ място, ще бъдат връчени и шест поощрителни награди. Творбата, която е отличена като най-добра е на 11-годишна ученичка в ОУ „Захари Стоянов". Коя е тя обаче - ще стане ясно утре в 11 ч. в Rappongi. Наградите са осигурени от Фондация „Св. Св. Константин и Елена", издателствата „ФЮТ" и „Славена", както и младата варненска авторка Елена Владова.

Рекорден брой - 142 вълшебни детски приказки участваха в конкурса, обявен от Фондация „Св. Св. Константин и Елена". В състезанието се включиха деца от трети до пети клас от училищата във Варна. Получени са приказки и от Първо основно училище в Провадия. Творбите на малките автори бяха оценени от жури в състав: Петьо Тодоров - председател - старши експерт по български език и литература в РИО - Варна, Емилия Кисимова и Румяна Попова - преподаватели в ОУ "Антон Страшимиров".

В деня на Андерсен, Rappongi ще се превърне в детско царство. Вълшебникът на стъкло Христо Колев - известен като Бате Ицо, ще нарисува андерсенова приказка с помощта на децата от публиката, а творбата, която се класира на първо място в конкурса, ще оживее върху стъкло под неговата четка. Малчуганите от театър „Арти" ще отворят „Приказното чадърче" с куклено-театрални игри по класически и модерни приказки. Очаквайте и специално вълшебно меню с лакомства и чудна бисквитена торта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: