Съдът глоби двама, фалшивицирали документи заради кредит

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:19 / 12.06.2009
710
За съставяне на неистински документи и съзнателно ползване на такива, Районният съд във Варна наложи глоби на 36-годишната Цветанка Дечкова и 36-годишния Марин Георгиев. По внесено от прокуратурата постановление двамата бяха освободени от наказателна отговорност като им бяха наложени административните наказания. Цветанка и Марин се познавали от ученически години. Жената работела като счетоводителка във фирма на едноличен търговец. В началото на 2002 г. Георгиев имал нужда от банков заем, но бил безработен, затова потърсил съдействието на познатата си за теглене на кредит. С помощта на неистински официален документ - служебна бележка (удостоверение за доходи ), както и неистински частен документ - трудов договор за получавани възнаграждения от едноличната фирма, Георгиев успял да изтегли потребителски кредит от "Експресбанк".
Впоследствие забава в погасяването на кредита разкрива, че мъжът няма трудови правоотношения с посочената в договора и удостоверението фирма.

За двете престъпления - съставяне на неистински официален и неистински частен документ, съдът наложи на Цветанка Дечкова глоба общо в размер на 1200 лв. Също 1200 лв. е наложената общо санция и на Марин Георгиев, затова че съзнателно се ползвал от неистински документи и участвал в съставянето на такива. Солидарно в тежест на двамата подсъдими са и направените по делото разноски.

Решението на Районния съд във Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).