Съдът наказа мъже, крали от къщи във вилните зони на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 18.04.2013
548
Различни по размер наказания наложи Варненският районен съд на двама мъже, проникнали след предварителен сговор в къщи от вилните зони на Варна и откраднали множество чужди вещи и ценности.

В процедура на съкратено съдебно следствие, 54-годишният П. Георгиев и 43-годишният Г. Стоянов бяха признати за виновни в това, че в периода от 14 септември до 29 октомври м. год., като ползвали МПС за придвижване, чрез разрушаване на прегради и използване на техническо средство - арматурна ножица и отвертка, отнели от 3 къщи във вилните зони чуждо имущество на обща стойност за близо 15000 лв.

Първоначално, привечер на 14.09.2012 г. подсъдимите набелязали къща с изгасено осветление в местност "Траката", разчитайки на отсъствието на собствениците. Те нащърбили заключващия механизъм на прозоречна дограма, влезли вътре, напръскали със спрей охранителни сензори и започнали да претърсват за пари и ценности. От жилището те успели да изнесат бижута, мъжки и дамски маркови часовници, 2 телевизора, лаптоп, газов пистолет и др., като по-голямата част от вещите продали на неустановени лица и си поделили получените пари.

Втората кражба - на два телевизора, подсъдимите извършили по идентичен начин (като увредили дограма на прозорец) сутринта на 25 октомври м.г., също от вила в района на "Траката". На 29.10.2012 г. около обяд двамата мъже се придвижили с "Опел" до местност "Планова". През оградата на съседен парцел, те проникнали в набелязана къща, преровили покъщнината и приготвили за изнасяне накити, маркови дрехи, обувки и парфюми. Двамата подсъдими напуснали имота с л.а. "Опел", с който дошли, а малко по-късно се върнали с друг автомобил "Форд" да приберат събраното в куфар чуждо имущество. По това време полицейски патрул извършвал наблюдение в района, поради зачестили сигнали за вилни кражби. При опит на полицаите да спрат за проверка автомобила им, подсъдимите слезли от него и побягнали в различни посоки, но били заловени в близост.

На 54-год. П. Георгиев, който е извършил кражбата в условията на опасен рецидив, ВРС наложи наказание от 4 години лишаване от свобода, което да бъде търпяно в затвор при първоначален строг режим.

43-год. Г. Стоянов получи условно наказание от 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 4 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).