Съдът отхвърли жалбата срещу сделката за Алея Първа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 04.05.2010
2332
Административният съд - Варна отхвърли жалбата на партия Зелените и Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията(СОПА) срещу продажбата на 122 дка от Морската градина на "Холдинг Варна" АД. Организацията оспорва действията на съда и институциите в съобщение до медиите. Публикуваме го без съкращения:

Навярно футболистите на Черно море - Варна биха завидели на уменията им, ако знаеха какви финтове въртят на родното правосъдие собствениците на техния отбор.

На който се интересува е известно, че сдружение СОПА и партия Зелените оспориха в Административен съд - Варна (АдСВ) заповедта, с която областният управител определи без търг и конкурс купувача на 122 дка от крайбрежието на Варна - "Холдинг Варна А" АД, част от групировката ТИМ.

С определение от 17.12.2009 г. съдия Борислав Милачков от АдСВ прекрати адм. дело 2977 /2009 г. без да е разгледал жалбата по същество. С определение от 31.03.2010 г. ВАС отмени прекратителното определение и върна делото обратно на АдСВ. Но вместо в АдСВ да му бъде даден ход по същество, то по чудодеен начин отново се озова във ВАС.
От памтивека е известно на почти всеки юрист и на много неюристи, че определенията, с които се отменят определения за прекратяване на делото, не подлежат на съдебен контрол в отделно производство. Но вместо това да бъде обяснено на Холдинг Варна и молбата им за отмяна на определението на ВАС да бъде оставена без разглеждане, съдия Борислав Милачков скорострелно изпрати делото като горещ картоф отново на ВАС. Все пак, за краткото време преди да върне картофа, той успя да отхвърли всички молби на граждани и граждански организации за присъединяване към делото на страната на жалбоподателите.


Интересно е обаче в случая дали адвокатите на Холдинг Варна са знаели какво правят? Всъщност и да са знаели, и да не са, голяма разлика няма. Защото в нашата страна на чудесата е възможно ВАС да насрочи по недопустимата молба на Холдинг Варна открито заседание, например за 21.01.2011 г., за да може дотогава ТИМ усилено да строи подобрения по Алея първа. Разбира се, тези подобрения ще имат статута на земята, върху която са построени - т.е. изключителна държавна собственост, а не частна собственост на ТИМ.

Така ТИМ може би ще успеят да финтират не само родното правосъдие, но и себе си.

Юлиян Чолаков
СОПА
04.05.2010 г.

Виж коментарите (0)

Още по темата (107):
28.03.2017 Варненци излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина
22.02.2016 Сагата продължава: Община Варна ще обжалва решението на съда за пускането на колите в Морската градина
22.02.2016 Съдът пусна отново колите в Морската градина
19.02.2016 Общинска полиция пази входовете на Морската градина
18.02.2016 Природозащитниците скептични към забраната на кмета за строителство и коли в Морската
25.07.2014 Преподавател с трогателно писмо до Портних за колите в Морската градина
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).