Съдят бивш съдия за убийство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 07.03.2011
887
Бившият съдия от Варна Галин Костов ще се изправи днес пред Бургаския окръжен съд по делото за убийството на собственика на фирма "Гранити" ООД Стоян Стоянов. Той изчезна на 6 март 2008 година, а тялото му беше открито година и половина по-късно.

Според прокуратурата ексмагистратът и бившият шеф на АДВ в Бургас Станислав Михайлов са поръчители на убийството. Мотивът им е спор за имот, който жертвата отказала да купи от тях. Защитата на бившия магистрат Костов пък твърди, че убийството на Стоянов е заради интереси вътре във фирма "Гранити" и клиентът му е «натопен».

Петима души са обвинени за отвличането и насилствената смърт на 36-годишния бизнесмен. На подсъдимата скамейка ще застанат също варненците Стоян Колев и Нено Стоянов. Те са били наети от поръчителите и са помагали на физическите убийци- Стоян Петров и Манол Хаджиев. Българските власти все още издирват Станислав Михайлов, който избяга извън страната веднага след първите арести. Куршум застигна един от убийците- Манол Хаджиев. Стоян Петров се скри от полицията след като бе пуснат под домашен арест по друго дело.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).