Съдят доктор за небрежност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 03.11.2008
2672
Дело за причиняване на смърт по непредпазливост, където обвиняем е лекар, бе разгледано на първо заседание във Варненския окръжен съд. Държавното обвинение търси наказателна отговорност за престъпна небрежност на д-р Румен Хубенов - лекар в болницата в Провадия. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за това, че д-р Хубенов не е изпълнил съвестно своите задължения спрямо пациент, който впоследствие починал.

Фаталната сага се развива в далечната 1998 година. Въпросният пациент постъпил в болницата след претърпяна от него катастрофа. Той бил приет и прегледан от д-р Хубенов, който го настанил в лечебното заведение за наблюдение. Пред магистратите Хубенов заяви, че вече не си спомня почти нищо от случилото се тогава. Провадийският доктор обясни, че възрастният мъж имал неспецифични оплаквания - натъртвания, охлузвания, болки в гърба и кръстната област. Хубенов имал намерение да изпише пациента следващите няколко дни, но не го направил, защото близките на мъжа не идвали да го вземат. След като го направили, той внезапно починал от вътрешен кръвоизлив. На следващото заседание се очаква да бъдат разпитани сидетели, да се изиска история на заболяването, както и графикът на дежурствата на лекарите.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).