Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съкращават наполовина персонала на ФКЦ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 10.11.2011Коментари (0)1442
© Varna24.bg
Персоналът на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде съкратен наполовина, съобщи на пресконференция днес новият шеф на ФКЦ Тошко Гяуров. Той допълни, че в момента колективът се състои от около 80 души и част от тях са неангажирани. Първите, които ще освободят работните си места са 31 служители в пенсионна възраст и пенсионери. Ще бъдат съкратени и кадри, заети в дейности, които предстои да бъдат закрити, като храненето, каза още Гяуров. По думите му комплексът ще се съсредоточи върху културата и конферентната дейност и в тази сфера ще бъдат назначавани нови служители.

Финансовото състояние на ФКЦ а е лошо. Според направените анализи задълженията са в размер на 1,5 млн. лв., от които 200 000 са заплати на служители. Предвидено е дълговете да бъдат стопени в рамките на три години, като първо ще се разплатят дължимите работни възнаграждения към персонала, каза още Гяуров.

Визията на Фестивалния и конгресен център също предстои да се промени. Всички търговски магазини и бараки пред входа ще бъдат премахнати. Договорите за тези обекти изтичат в края на тази година. Рекламата ще бъде поднасяна с електронни табла, което ще промени външния вид на сградата.

По отношение на развитието на ФКЦ Гяуров съобщи още, че са проведени разговори със сериозни партньори, на които да се отдават под наем търговски площи. Няма да се провежда търг или конкурс за отдаването на площите във ФКЦ, но към бъдещите наематели ще има определени условия.

През януари 2012 година ще започнат дейности по програма за възстановяване и ремонт на приблизителна стойност 150 000 лева. Те трябва да приключат на 1-ви март следващата година, а по време на ремонта служителите ще бъдат пуснати в платен отпуск. Част от персоналът не е ползвал полагаем отпуск от 2002 година. По време на ремонта ще бъдат извършени строителни дейности, които включват поставяне на хидроизолация, пребоядисване, ремонт на санитарните възли, поставяне на климатици и възстановяване на паркинга на трите нива.

Част от парите за ремонт ще бъдат за сметка на Фестивалния и конгресен център, а останалите средства ще се поемат от търговските контрагенти, което ще гарантира дългосрочните им договори за наем.

На ФКЦ гледам, като към културен център, където да се случват културни събития през ден, за да стане най-посещаваното място в града, допълни Гяуров.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: