Суми до 8000 лв. е отпускал младшият офицер, задържан за лихварство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:36 / 18.02.2011
1124
Варненски военен съд заседава по мярката за неотклонение "задържане под стража" на привлечения като обвиняем за извършване на банкови сделки без разрешително младши офицер от Военноморския флот. Това съобщи говорителят на Военна прокуратура - Варна полковник Данчо Славов.

Задържаният мъж е на около 27 години и е родом от Търговище. Завършил е Военноморското училище и от 2006-та година е младши офицер във флота. По досъдебното производство се издирват документално и други лица, заподозрени са съпричастност в схемата за отпускане на кредити срещу лихва. Полковник Славов уточни, че има основания да се смята, че задържаният не е действал сам. Събраните до момента данни показват, че младши офицерът е отпускал заеми до 8000 лева, а събираната лихва е в размер на 10% месечно върху отпуснатата сума. Младши офицерът от Военноморския флот във Варна бе задържан в четвъртък.

Военна полиция е действала по сигнал. Извършени са претърсвания в жилището и служебните помещения, които е ползвал младшият офицер. Открити са писмени доказателства в подкрепа на обвинението за извършване на този вид дейност - извършвал банкови сделки без съответно разрешение. Обвиняемият бе задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление, на основание чл.64 ал.2 от НПК.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
18.02.2011 Отавиха в ареста задържания за лихварство офицер от флота
18.02.2011 Задържаха офицер, занимавал се с лихварство във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).