Съмнения за сделката на "Медузите" имало още при приемането й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:18 / 06.04.2010
1823
Съмненията в прозрачността на сделката за автобусите, които „Градски транспорт" купува през 2003 г., са изказани още тогава. Точката за кредита от 1 млн. лв., с които общинското предприятие да купи возилата, е вкарана в дневния ред на сесията в последния момент от покойния съветник от "Граждани за Варна" Живко Ников. Против това се обявява синият Любослав Роев. Той иска почивка, за да може неговата група да се запознае с предложението на "Градски транспорт". Договорената лихва по кредита от Общинска банка Роев определя като много добра, но не и постигнатото по отношение на прозрачността на сделката.

Ясен погасителен план също липсва, макар Борислав Гуцанов да уверява колегите си, че такъв съществува. Роев стига и по-далеч като заявява, че така представен пред съветниците кредитът крие риск от невъзможност да бъде обслужен. Това според него на този етап и с оглед състоянието на „Градски транспорт" би довело до фалита му. Тезата му моментално е оборена от арестувания председател на сегашния Общински съвет. Той подчертава, че за залог служат само автобусите и защитава параметрите на кредита, договорен от борда на директорите, в който е и той. „Дайте един нормален погасителен план, какво точно ще купувате - защото аз твърдя, че ако купите 4 тролейбуса, ще изхарчите парите нахалос. Защото те са неефективни, нерентабилни и сигурно няма да ги пуснете никога... Настоявам за пълна откритост по кредита", заявява тогава Роев.

В крайна сметка след продължителни дебати предложението за кредита се приема, с гласовете на 27 от общинските съветници, 19 гласуват "въздържал се", а 1 "против".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
26.02.2014 Гуцанов осъди държавата в Страсбург, прибира 44 000 евро
17.10.2013 Главният прокурор: Делото "Медузите" е било основателно прекратено
15.03.2012 Съдебни поръчки до 6 европейски държави направени по операция "Медузите"
28.06.2011 2010-та година била най-богата за Гуцанов
22.05.2011 Прокуратурата не проверява Гуцанов за съпричастност към контрабандните цигари, заловени във Варна
22.05.2011 Един задържан по случая със заловените контрабандни цигари във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).