Състезание по въздушна китара във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 02.07.2013
735
България вече е официален член на Световния шампионат по Въздушна китара (Air Guitar World Championships). Първото състезание от българския шампионат ще се проведе днес във Варна, в 21:30 на сцена Обсерватория в Морската градина, в рамките на фестивала FUNCITY. През юли ще бъдат проведени кръгове и в други градове, а в началото на август ще бъде излъчен най-добрия изпълнител на Въздушна китара (Air Guitar) в страната за 2013 г. Шампионът на България ще участва на Световния финал по Въздушна китара в Оулу, Финландия, който ще се проведе от 21-ви до 24-ти август.

Наградният фонд на състезанието във Варна е 250 лв. Победителят в състезанието печели титлата Шампион на Варна и парична награда от 100 лв. Вторият печели 50 лв. и се класира на националния финал. Третият също се класира за националния финал. Първите 5 души, които се запишат и участват в състезанието печелят по 20 лв. във вид на бира.

Водещ е популярният актьор Станимир Гъмов. Гери Турийска от Rubikub и Иво Чалъков, китарист на Gravity Co. са сред членовете на журито във Варна. Те ще оценяват изпълнителите по три критерия: техника (сходство с истинско свирене на китара), сценично присъствие (излъчване на музикална звезда, рокенрол чар, атратктивно поведение), въздухарство (въплъщаване на налудничавия дух на Въздушната китара). Няма изисквания за облеклото. Всякакви интересни решения и костюми се поощряват.

Инструментът на всеки участник трябва да бъде невидим, т.е. въздух. Самото състезание протича в два етапа. В първи етап участниците изпълняват 60 секунди от предварително избрано от тях парче или микс от няколко парчета. Във втори етап всички участници изпълняват 60 секунди от едно и също популярно парче подбрано от журито. Оценяването става по шестобална система. Участникът с най-много точки става градски шампион. Първите трима от всеки град се класират за националния финал.

Всеки навършил 18 години може да се запише и да участва в състезанието. Свиренето на Въздушна китара не изисква умения за свирене на истинска китара, така че всеки, който е достатъчно смел да излезе на сцената, да направи шоу и да забавлява публиката може да участва. Най-добрият ще стане шампион на България и ще участва на Световния финал във Финландия. Записването става на e-mail airguitarbg@gmail.com или със съобщение на FB страицата на Air Guitar България https://www.facebook.com/AirGuitarBulgaria.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).