Съвет на настоятелите ще подпомага Морското

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:55 / 15.12.2008
576
Съвет на настоятелите създават към Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" във Варна. Откриването на структурата, което се реализира в изпълнение на измененията в Закона за висшето образование, бе подкрепено от правителството. Целта на съвета е да подпомага учебното заведение за осъществяване на ефективно и прозрачно управление, както и за предоставяне на качествено обучение. В него ще влязат дарители на ВУЗ-а, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, браншови организации, на курсантско-студентския съвет и други. Задачите и дейността на съвета ще бъдат подробно регламентирани в Устройствения правилник на ВУЗ-а.

Предвижда се също проучването на студентското мнение най-малко веднъж годишно да стане елемент на системата за поддържане на качеството на обучението и на академичния състав. В изследването трябва да участват поне 30% от обучаваните. То ще се осъществява чрез представителна извадка, формирана на квотен принцип. Анкетираните ще дават мнението си за организацията на обучението, участието им в органите за управление и научноизследователската дейност. Въз основа на обобщен доклад от резултатите, Академичният съвет ще набелязва мерки за подобряване на качеството на живот и обучение, които ще бъдат задължителни за факултетите.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).