Съветници недоволстват от селекцията на Апостолов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 03.11.2010
994
Съветници от няколко комисии изразиха недоволство от начина, по който председателят на Общинския съвет Николай Апостолов разпределя материалите, постъпващи за разглеждане в местния парламент. Дни преди провеждането на новата общинска сесия, насрочена за 10 ноември, част от предложенията отпаднаха още на първо четене, защото не са окомплектовани по необходимия начин. Почти половината от дневния ред на комисията по архитектура вчера се оказаха предложения, които или трябва да отидат в друг съвещателен орган, или да бъдат разгледани първо от кметската администрация.

Между материалите, разпределени от председателя, беше например мащабна теоретична разработка за използване на минералните извори на Варна и искане за финансиране на ремонта на читалището в с. Звездица, за което на практика не се иска някакво строително решение, а просто отпускане на средства, което се прави от бюджетната комисия. Председателят на комисията "Собственост и стопанство" Орлин Симеонов пък определи като обидно едно от писмата, постъпили при него, защото то е на практика искане за преразглеждане на вече взето решение от съвета да се прибира наем за офис от Федерацията за приятелство с Русия и ОНД.

Опитни съветници коментираха, че селекцията на материалите, която прави председателят на местния парламент, не само удължава излишно дневния ред на комисиите, но и показва липса на достатъчно подготовка и познания за начина, по който функционира местната власт. Извън заседанията на комисиите бившият председател на съвета Стелиян Севастиянов обясни, че по свое време е звънял на всеки съветник от някогашното дясно мнозинство, за да осигури кворум за важните решения. По негови думи, явно, Николай Апостолов смята, че това му е под достойнството.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).