Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветници от ПП ГЕРБ – Варна се срещнаха с граждани от Цветния квартал
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 28.11.2008Коментари (0)704
Общински съветници от ПП ГЕРБ - Варна, се срещнаха с жители на Цветния квартал по иницитива на организацията в „Приморски". На разговорите присъства областният ръководител на партията адв.Павел Димитров, председателят на групата на съветниците от ГЕРБ адв.Емил Радев, както и местните парламентаристи Данчо Симеонов, адв.Пламен Пенев, доц. д-р Константин Трошев, Николай Пашов и Павел Кюрчев.

Улиците са кални, липсват тротоари или ако има такива те са заети от паркирали коли, а това затруднява движението на майките с детски колички, оплакаха се гражданите по време на срещата. Липсват пешеходни светофари по бул."Христо Смирненски". Състоянието на контейнерите за боклук е безобразно.

Няма и джобове за тяхното поствяне, жалваха се десетките събрали се на срещата. Те споделиха още, че състоянието на отводнителния канал на ул. „Подвис" е безобразно. Дискутиран бе и проблемът с Дупката в центъра, инвестиционната програма за канализацията към Златни пясъци, нефункционалното изграждане на заслоните по автобусните спирки и много други проблеми.

Както се очакваше голям интерес предизвика и последният вариант на ОУП. Хората, подобно на тези в централната част на града, изразиха възмущението си по отношение на изграждането на т.нар. бул. „Варна" ,който се планира като част от околовръстната магистрала. Стотици семейства живеят в несигурност в законните си жилища, а друга част в района на кв. „Изгрев" десетки години не могат да ги узаконят. Стана ясно и че има изграден иницитивен комитет за преместването на предвидения бул."Варна" на друго място в плана.

Адв. Емил Радев подробно обясни механизма на разглеждане на ОУП и етапите на обществено обсъждане, както и възможността на гражданите да изразят отношението си и законовите пътища за търсене на защита на своя обществен интерес. Той уточни например, че спиркозаслоните са изградени от фирма, която има договор за 35 години, сключен по времето на предишен мандат, затова практически е невъзможност бързо и лесно да се въздейства.

Данчо Симеонов заяви, че групата на ГЕРБ в ОбС е гласувала на първо четене ОУП, за да може да се даде ход на неговото обществено обсъждане. С това се сложи край на плановете извадки, допълни Радев.

Адв. Павел Димитров се ангажира да се срещне с кмета на район „Приморски" и на града и да настоява проблемите да се решат в кратки срокове. Стремежът на ПП ГЕРБ е гражданите да живеят спокойно, обясни той.

Димитров каза още, че през февруари ще започнат и вторите срещи по места, на които ще бъде отговорено на поставените от хората въпроси. След Нова година предстои и поредната среща в район „Приморски" с гражданите от вилна зоната, курортите Св.Константи и Златни пясъци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (622) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: