Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветници роптаят срещу скъпите общински имоти
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 30.10.2008Коментари (0)908
Представители на местния парламент възроптаха срещу високите цени на някои от общинските имоти, обявени за продажба на вчерашната сесия. Повод за недоволството станаха три парцела с площ между 3 и 4 декара, намиращи се в Южна промишлена зона. Лицензирани оценители са преценили, че всеки един от парцелите струва над 5,5 млн. лв. Първи против тази оценка се обяви съветникът от ГЛАС Красимир Узунов.

"При тези цени в район, който ще се развие чак след 10 години, никой предприемач няма да затвори толкова пари. Имотите ще останат непродаваеми", аргументира се Узунов. В подкрепа на думите му се обяви и Цвета Георгиева от "Атака".

"Оценката на имотите, които се опитваме да продадем, са изключително завишени и трябва да обърнем внимание на администрацията за това", каза Георгиева. Узунов от своя страна предложи първоначалната тръжна цена на трите парцела да бъде намалена с 20%. Съветниците одобриха решението и след поименно гласуване, първоначално внесените цени от администрацията бяха намалени. Минути по-късно обаче, след справка с юриста на местния парламент се оказа, че според Закона за местното самоуправление и администрацията, Общинският съвет има право само да завишава цената, внесена от администрацията, но не и да я намалява. Това наложи решенията да се прегласуват. "Ставаме заложници на едни оценители, които четат стари вестници и стават маймунски работи. С такива решения никой няма да купи тези имоти", ядоса се Красимир Узунов. Въпреки това обаче решенията бяха прегласувани, без да се вземат под внимание нанесените от съветниците корекции в цените на парцелите.

Администрацията вече е внесла в Общински съвет променената Наредба за общинската собственост, стана ясно още на вчерашното заседание. След като документът беше многократно изискван от съветниците от постоянните комисии, той вече е подписан от кмета Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов. Предстои наредбата да се разгледа в комисия по собственост и стопанство, а след това да бъде подложена на гласуване и от местния парламент.

"Годишният план за приватизация на общината е преизпълнен", съобщи председателят на местния парламент Борислав Гуцанов. За тази година от това перо е било заложено в общинската хазна да влязат 2,643 млн. лева. По думите на Гуцанов планът е преизпълнен с малко под един милион лева.

 

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: