Съветници се чудят за земята под блоковете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:57 / 13.05.2010
1563
Съветниците от комисията по собственост към местния парламент на Варна се зачудиха как се продава на етажните собственици земята под блоковете, в които живеят. Умуването бе провокирано от докладна записка, постъпила от гражданка, която поиска да купи идеална част от терена под кооперацията, която обитава. Местните парламентаристи обаче не можаха да уточнят какво точно продават. От докладната не ставало ясно дали идеалната част под контурите на блока включва и пространството под терасите.

„Въпрос на политика на общината е дали ще продава земята под контурите или и прилежащите територии", каза председателят на комисията Валерия Ангелова. При втория случай щели да възникнат проблеми, защото, продавайки прилежащи части, щяло да се попречи на уличната регулация.

В крайна сметка, съветниците решиха да поискат становище от ресорните дирекции в общината, които да кажат кое може да се продава и кое не.

Според председателя на комисията по собственост Валерия Ангелова, интересът на гражданите да купуват земята под блоковете тепърва ще се засилва. Хората вече осъзнавали колко са стари жилищните кооперации и купуването на земята под тях е един вид застраховка, ако нещо се случи с блоковете.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).