Съветниците отпуснаха 10 000 лв. за отопление на театър "Българан"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:08 / 22.11.2012
620
10 000 лева от общинския бюджет за 2013 г. да отидат за отопление на частния театър "Българан". Това решиха съветниците от комисията по "Култура и духовно развитие" към местния парламент, предаде Дарик.

От театъра обосноваха искането с невъзможност да покрият разходите си за отопление през зимните месеци. Програмата там включвала между 13 и 17 представления месечно. Отпуснатите 10 000 лева щели да осигурят отопление на залата средно за 12 дни.

Срещу финансовата помощ "Българан" ще включи Общината като партньор в различните форми на рекламна дейност на театъра.

Обсъдена бе и идеята за създаването на общински фолклорен ансамбъл. Годишната му издръжка би струвала между 50 и 70 хиляди лева, изчисли съветникът от БСП Светлана Такева. Със създаването на общинския ансамбъл биха се спестили доста средства, които се отпускат за външни участници във фестивали във Варна, смята Такева.

Фолклорен ансамбъл на общинска издръжка има и в момента. Той се води към общинска фирма "Обреди". Танцьорите в Ритуална зала обаче все по-рядко са поръчвани за участие в сватбени ритуали, стана ясно на заседанието на културната комисия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).