Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветниците пишат приоритети за управлението на общинската собственост
Автор: Екип Varna24.bg 14:29 / 06.02.2009Коментари (0)544
© Varna24.bg
Всички съветници от варненския общински съвет трябва да представят предложения за приоритети, които да залегнат в още неприетата стратегия за управлението на общинската собственост. Домашната работа е пожелателна и поставена от съветниците, членуващи в комисията по собственост. Причината е, че те не одобриха представената им на днешното заседание стратегия. По-голямата част от местните избраници застанаха зад тезата, че в документа подготвен от администрацията не са посочени най-належащите приоритети, срокове на изпълнение и намирането на пари за осъществяването им.

Според Красимир Маринов с предложенията си общинските служители искат по-скоро да превърнат Варна в спортната гордост на Европа, отколкото да наблегат на инфраструкурата, строителството на повече детски градини и ясли заради недостига на деца и нови районни администрации. Приоритети не са прицезирани според небходимостта на града, пкатегоричен бе Маринов и добави, че предложенията трябва да бъдат защитени с идеи за способите за финансиране.

"Вече съм разговарял с шефката на общинската дирекция местни данъци Венцислава Генова. Най-вероятно при приемането на новия бюджет разходната част ще е помпозна, а приходната - барутна", каза Маринов. Във връзка с това съветниците поискаха на следващото си заседание идния петък да присъстват и съставителите на стратегията и зам.-кметът по икономиката Борислав Борисов. Стратегията заедно с годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, трябва да бъдат пргласувани в най-кратки срокове преди примането на бюджета.

Целта на стратегията е да се постигне устойчиво и балансирано развитие на общината чрез насочване на ресурси за изграждане на инфраструктурни обекти и развитие на икономическите дейности. Сред посочените приоритети са изграждането на многофункционална спортна база в I Езикова гимназия, завършване на трети етап от плувен басейн "Приморски", многофункционална спортна зала във "Владислав Варненчик", тенис кортове в "Чайка", плувен басейн в "Младост", надстрояване на Младежкия дом и строителство 5 детски градини. С документа е заложена още реконструкция и изграждане на улици, сред които са продължението на пробива "Левски" и продължение на ул. "Атанас Москов" до Южен пътен възел. Извършването на замяна на земеделски земи, както и ползването на общинската гора в местност "Джанавара" за транспортиране на природен газ, също са опоменати е документа.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: