Съветниците ще носят наказателна отговорност за всички свои действия по служба?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:47 / 16.04.2013
668
Протестиращи граждани поискаха да бъде свикана извънредна общинска сесия преди изборите, на която да бъде приет правилник за работата на местния парламент. Това стана ясно на заседание на комисията "Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействането му с общинската администрация", предаде Дарик.

Местните депутати гласуваха съветниците да носят гражданска и наказателна отговорност за всички свои действия, свързани с изпълнението на служебните си задължения. С промени в наредбата се урежда и участието на граждани в работата на комисиите и местния парламент, за да бъде по-прозрачна тяхната дейност. Те вече ще могат да се изказват и да отправят питания, становища и предложения от компетентността на Общинския съвет, кмета и администрацията. Варненци ще имат правото и да внасят материали в постоянните и временни комисии без да е необходимо гласуване от председателя на Общинския съвет.

За да влязат в сила промените, те трябва да бъдат гласувани от местния парламент. За целта ще бъдат проведени правни консултации с политическите сили за събирането на подписи за свикване на заседание.

За момента остава висящ въпросът с назначаването на обществен защитник във Варна, тъй като длъжността няма как да бъде финансово обезпечена.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).