Съвременна и модерна визия претворена в интериора на ВИП залата на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:57 / 14.05.2010
9061
ВИП залата на летище Варна вече посреща своите гости с нова, модерна визия. Ръководен от съвременни тенденции, екип от млади архитекти и проектанти претвори новаторските разбирания в интериора на ВИП залата на летище Варна. При нейното модернизиране са търсени най-новите решения, топло излъчване, изчистен и елегантен стил, цветове, които придават свежест и настроение. Особено внимание е отделено на мозайката - артефакт с историческа стойност. Към нея бе подходено с нужния респект, за да се запази статута й на основна забележителност. Новият интериор е съзнателно съобразен с нея като атмосфера, емоционалност, цветова гама.

Освен с топлите цветове, усещането за уют е постигнато с фоново осветление, което открива или скрива части от помещението. Оригинален, елегантен, минималистичен е търсеният дизайн на мебелите. Изцяло са сменени ламперията, мокета, санитарните възли. Използвани са най-висок клас осветителни тела с енергоспестяващи лампи и ниско време за стартиране.

Инвестицията за модернизиране на ВИП залата е в размер на над 200 хил. лв. През годините във ВИП терминала на летище Варна са обслужвани гости от най-висок ранг. Сред тях са шейхове от различни Арабски емирства, принцове, президенти, премиери от цял свят, световни поп и рок легенди, световни шампиони във Формула 1.

През миналата година броят на гостите бе над 3000, от началото на годината до момента услугите на ВИП залата са използвали 500 посетители. Като комплимент от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД първите 10 гости, които са направили заявка за ВИП залата, ще използват безплатно нейните услуги.

Типична българска „Бакалия" се радва на небивал успех от страна на пътниците на летище Варна от средата на този месец. В магазина (от типа на т.нар. „гурме магазини"), намиращ се в зоната за Заминаващи пътници се предлагат традиционни български продукти. Народните вина и ракии, колбаси, туршии, сирена, локум, конфитюри, мед, меродии са подредени в традиционна българска атмосфера - сред дърворезба и шарени черги, на фона на хубавата българска народна музика. Почти всеки един продукт е представен във формата на сувенир. Най-предпочитаните продукти в първите дни след отварянето на „Бакалията" са овчето сирене, туршията и пастърмата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).