Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съюза на превозвачите иска забрана за таксиджии да чакат по спирките
Автор: Екип Varna24.bg 18:41 / 26.05.2010Коментари (1)938
© Impact Press Group
Да се забрани на таксиметровите шофьори да спират на автобусните спирки и по обръщачите на градския транспорт, настоя Атанас Чапкънов, председател на Варненския съюз на превозвачите. Той представи позицията на бранша по повод проекта на Наредба за организация на движението на територията на община Варна. Нормативният документ трябваше да бъде обсъден на съвместно заседание на съветниците от правната комисия и колегите им от ПК „Обществен ред и сигурност". Представители от първата постоянна комисия обаче не дойдоха, а местните депутати от другата така и не събраха необходимия кворум. Въпреки това те обсъдиха нуждата от наредба с представители на транспортния сектор и кметската администрация.

Общината да отнема за срок от 2 месеца разрешителните на такситата, които спират на автобусни спирки, настоя Чапкънов. По думите му таксиметровите шофьори не се съобразяват със забраните за престой и превозвачите не могат да се преборят с тях, въпреки многобройните жалби до институциите. Поради тази причина от браншовата организация предлагат наредбата да затегне действащия режим, за да се пресекат и престоят, и спирането на спирките и обръщачите на градския транспорт.

Проектонаредбата обаче едва ли скоро ще види бял свят, тъй като работата по нея се бави, а и трябва да бъде базирана на генерален план за организация на движението, какъвто на този етап липсва.

Старият план от 1984 г. въобще не може да бъде намерен. Той, освен това, отдавна не актуален, тъй като е бил със срок на действие 5 години, обясни пред колегите си председателят на комисията по обществен ред Красимир Маринов от „Атака". С изготвянето на транспортния мастерплан се зае Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като разчиташе на финансиране от европейски програми. В близките 2 години обаче едва ли Варна ще има такъв генерален план, изтъкна още Красимир Маринов.

От Районната прокуратура вече няколко пъти пришпорвали общината да приеме наредба за организацията на движение, а срокът за действие по последното писмо е изтекъл още преди 2 месеца.

От Областната дирекция на МВР са готови със становището си по проекта, взаимстван от софийската наредба, но грубите неточности още не са отстранени от общинската правна дирекция, допълни Красимир Маринов. Според него при това положение наредбата би била недоносче, но е необходима на града.

Във връзка с дебатите по нормативния документ от кметската администрация съобщиха, че съществуващата хоризонтална и вертикална маркировка по улиците на града не може да бъде паспортизирана и трябва да се изготви проект за нова.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 27.05.2010 г.
0
 
 
Че то по закон си е така и не важи само за таксиметровите! Чл. 98 (2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено: 3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: