Създават Университетски изследователски център по брегово строителство и архитектура?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:37 / 03.10.2013
811
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненският свободен университет ще бъде домакин на Международна среща "Архитектурното многообразие на водния фронт на урбанизираните територии". Събитието, организирано от Архитектурния факултет на университета ще се проведе на 5 октомври 2013 г., събота, от 10:00 ч., в Зала 2 на Учебно спортния комплекс на ВСУ.

В рамките на срещата са предвидени тематични лекции и дискусия за създаването на Университетски изследователски център по брегово строителство и архитектура. В тях ще вземат участие преподаватели и студенти от Варненския свободен университет, представители на бизнеса, браншови организации, държавната и общинската администрация.

Сред лекторите са имена като доц. инж. Ханк Ян Верхаген от Технологичния университет в Делфт, Холандия, проф. арх. Марсел Мейли и проф. арх. Маркус Петер - преподаватели в Швейцарския федерален технологичен институт ЕТН Цюрих и инж. Боян Савов - ръководител на инженерния отдел на офиса холандската фирма "Ван Оорд Дреджинг" в Констанца. Фирмата работи по проекта за удължаването на вълнолома в Констанца и осигурява посещението на студенти на Варненския свободен университет за запознаване с проекта и изпълнението на терен.

Инж. Вархаген ще представи "Развитието на водния фронт в Нидерландия". Проф. Мейли ще изнесе лекция на тема: "Методи за изследване на урбанистични трансформации в швейцарския институт Студио Базел". (Студио Базел е институт за урбанистични изследвания, основан от швейцарските архитекти Роджер Динер, Жак Херцог, Марсел Мeйли и Пиер дe Мерон в Базел през 1999 година, като част от Катедрата по архитектура, градоустройство и ландшафтна архитектура към Швейцарския федерален технологически институт в Цюрих.). Инж. Савов ще представи проекта за удължаване на вълнолома и рехабилитация на плажовете на румънския град Констанца.

Очаква се лекциите да предизвикат интереса на студенти и професионалисти в областта и да генерират идеи за различни форми на сътрудничество в рамките на бъдещия Университетски изследователски център по брегово строителство и архитектура във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).