Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Създават планове за действие по деинституционализация за Варна и Добрич
Автор: Екип Varna24.bg 10:32 / 21.10.2013Коментари (0)831
Днес от 9.00 часа в Гранд Хотел Димят, град Варна стартира три-дневен интерактивен семинар за създаване на планове за действие за трансформиране на услугите за деца в регионите Варна и Добрич. Семинарът бе открит от заместник-областния управител на Варна Мерткан Ибрямов, заместник-областния управител на Добрич Исмет Абил и изпълнителния директор на Лумос Джорджет Мълхеър.

Дебатът за бъдещето на услугите за деца в двете области ще бъде информиран от стратегически анализ, извършен от Лумос през последните две години. Анализът съдържа общ преглед на наличните статистически данни, свързани с услугите за деца във Варна и Добрич, както и тенденциите и моделите в другите форми на грижа, а също и общ преглед на финансовите механизми и управленски структури. Докладът извежда препоръки в следните сфери: здравеопазване, образование, социална закрила, подобряване на грижата, устойчивост на услугите, участие на децата, промяна на нагласите.

Целта на анализа е да се направи пилотно проучване с цел да се ускори, да се подобри качеството и да се гарантира по-голяма ефективност на текущата реформа на системата за грижа за деца във Варна и Добрич. Стъпвайки на успехите до сега, да обедини всички съществуващи планове, идентифицира пропуските и гарантира, че в процеса на реформа са обхванати всички услуги за деца.

"Лумос си партнира с областната администрация и общината във Варна вече две години, за да постигнем промяна в живота на децата и семействата в риск и ние потвърждаваме нашия ангажимент да работим за създаването на една нова, интегрирана система, благодарение на която няма да имаме нужда от институции. Аз се надявам резултатите от това събитие да постигнат две неща: да помогнат в утвърждаването на процеса на деинституционализация във Варна и Добрич и да променят системата, така че децата в бъдеще да не знаят какво е живот в институция, а да могат да растат в най-доброто за една дете място - семейството.", каза Джорджет Мълхеър, изпълнителен директор на Лумос.

Въз основа на изготвените анализи и на опита на участниците ще бъдат разработени планове за действие на областно равнище за трансформиране на услугите за деца. Те ще включват необходимите данни, свързани с услугите, които трябва да бъдат въведени, разработени, преструктурирани, открити или ограничени като капацитет. Отчитайки наличните към момента планове, ще бъдат разработени планове за новите услуги, за децата и за персонала. По време на семинара ще разгледаме също и управлението на процеса на деинституционализация и управлението на риска. За участие в семинара са поканени представители на заинтересованите страни от двете обрасти, включително компетентни длъжностни лица от системите на социалните услуги, здравеопазването и образованието, директори на институции и неправителствени организации.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1721) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: