Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Свалят строителното вето в свлачищни райони във Варна?
Автор: Екип Varna24.bg 16:09 / 22.11.2010Коментари (0)749
© Impact Press Group
Строителството на отделни имоти в свлачищни райони във Варна може да бъде разрешено, стана ясно на заседание на комисията по архитектура към ОбС. Става въпрос за шест имота, четири от които в местност Прибой и по един в местност Св. Никола и курортен комплекс "Чайка". Геоложки проучвания показвали, че именно в тези имоти не се изисква отводняване и укрепителни мероприятия. Поради тази причина, министерството на регионалното развитие, може да отмени частично строителната забрана от 1997 година. Преписката бе предложена за гласуване в архитектурната комисия, с мотива, че заместник-министърът на МРРБ Георги Прегьов поискал становище от администрацията и решение на ОбС.

Общинският съвет взема решения по целесъобразност, не виждам защо трябва да гласуваме, при условие, че не е в нашите компетенции, многократно каза съветникът от "Отечество" Радослав Коев. Той допълни, че администрацията иска да си сложи тенекия, като извади и решение на ОбС. Защо след като министърът може сам да подпише такава заповед, защо иска становище от нас, коментира и Иван Луков от ГЕРБ. Трябва да имаме проекторешение, не трябва да гласуваме само по входирано писмо от зам.-министъра, коментира и Валерия Ангелова от БСП.

На противната страна бяха съветниците от "Нашият град" Владимир Тонев и Андрей Василев, както и Пламен Андреев от ГЛАС. Според тях, щом зам.-министъра изисква такова становище, преписката не трябва да се бави, тъй като това е в ущърб на инвеститорите. Те са платили за сондажи, проучвания и обследване на ската в района, каза още Андреев.

В крайна сметка, след дискусия, местните депутати решиха, да разгледат казуса на следващо заседание. Тогава пред тях ще докладва и Олег Колев, главен експерт "Свлачища и укрепване на териториите" в общинската администрация.

Припомняме, че в началото на месеца се активизира свлачище в местността "Св. Никола", което засяга няколко парцела и постройки. На мястото обаче бликат подпочвени води и има опасност от свличането на още земни маси.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: