Светофар на кръстовището до Автогарата ще бори катастрофите в района

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
15:14 / 10.09.2013
1521
На кръстовището на бул. "Владислав" с улиците "Струга" и "Доброволци" да бъде сложен светофар, който за улеснение на движещите се по булеварда да бъде синхронизиран с този на близкото кръстовище с ул."Андрей Сахаров". Това реши общинската комисия по транспорт, която отхвърли предложение за изграждане на кръгово кръстовище, с мотива, че то би струвало доста повече и при продължаване на пробива на бул."Левски" ще трябва да бъде премахнато, предаде Дарик.

Очаква се светофарът да допринесе за намаляване броя на катастрофите в района с доста натоварено движение пред Автогарата.

По част от ул."Брегалница да бъде забранено паркирането, реши още комисията. Целта е да се осигури безпроблемно движение на линейките от изхода на Спешна помощ до светофара на бул.Левски". Преди да се пристъпи към промяната обаче ще се изчака становище на АСРУД за натовареността на отсечката.

На светофара на бул. "Владислав" с ул. "Отец Паисий" да бъдат обособени секции за ляв завой по булеварда, решиха още съветниците. Те дадоха "зелена светлина" за въвеждане на двупосочно движение по ул. "Ал. Рачински", в участъка между булевардите "Съборни" и "Ген. Колев". За тази промяна обаче ще се очаква становище на общинската Комисия по безопасност на движението.

За облекчаване на движение ще бъде премахнат и "легналият полицай" на бул. "Княз Борис I", точно преди кръстовището до Икономическия университет.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).