Светофари се разминават в сигнализацията, създават предпоставки за катастрофи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:30 / 23.10.2012
864
Оживено кръстовище във Варна създава предпоставки за катастрофи заради разминавания и пропуски в светлинната сигнализация, алармира наш читател с писмо до редакцията. Става въпрос за светофарната уредба на бул. "Осми приморски полк" и ул. "Д-р Железкова" (до стадион "Тича").

"Когато се движа по булеварда, посока "Почивка", и се престроя, за да направя ляв завой към ул. "Д-р Железкова", изпадам в тиха лудост и гняв! Поради липса на видимост там задължително трябва да има секция за завой наляво (каквато има за идващите отсреща автомобили)."

Другият пропуск, който е засякъл нашият читател, е разминаването в продължителността на зеления сигнал на двата срещуположни светофара.

"Идвайки от "Чаталджа" и заставайки за ляв завой, посока ул. "Д-р Железкова", когато на мен ми светне червено, вече съм навлязъл в кръстовището и бързам да се изнеса, но на колите отсреща продължава да им свети зелено и около 5-6 секунди продължават да си минават с бясна скорост", обяснява нашият читател конфликтната ситуация.

"За мен това си е реална предпоставка за катастрофа", обобщава той. Репортерска проверка потвърди достоверността на сигнала. Остава и отговорните институции да си свършат работата.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).