Световен музикант събира пари за варненчета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 12.04.2011
801
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици флейтисти от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" участваха в специално организиран за тях уъркшоп по панфлейта в град Линц, Австрия. Посещението им е част от международната творческа програма на националното училище "Таланти и майстори". През септември м.г. НУИ "Добри Христов" бе домакин на първия уъркшоп по панфлейта на проф. Волфганг Дойч, преподавател в Музикалното училище в Линц. Той е известен педагог и музикант с богата и активна концертна дейност в Европа.

След първата съвместна проява с проф. Дойч варненските му млади възпитаници получиха от него 7 инструмента подарък за усърдността и таланта си. Те се представиха отлично в концерта, който популярният австрийски музикант изнесе във Варна. Интересен факт е, че професорът е организирал концерт в родната си страна за набиране на средства за купуването на седемте инструмента подарък за възпитаниците на Национално училище по изкуствата "Добри Христов".

Поредният жест към таланта на варненчетата бе и специално подготвеният за тях уъркшоп. Мнението на ученици флейтисти Дамяна Василева и София Кичук и техният преподавател Николай Йорданов е, че 4 дни свирене с проф. Волфганг Дойч в кабинетите на Музикалното училище в град Линц са помогнали за професионалното им развитие и опознаването на австрийската музикална култура, която високо се цени и от тийнейджърите.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).